Skip to main content

Omroep Rhenen

Omroep Rhenen is de lokale publieke media-instelling die door organisatorische samenwerking het nieuws uit Rhenen en omgeving bij jou thuis wil brengen.

Als streek samenwerken om het lokaal mogelijk te maken

Er komt een hoop kijken bij het draaiend krijgen en houden van een lokale publieke omroep. Naast natuurlijk diverse wetten en regels, is het technisch best een opgaaf om alle berichten via radio, televisie en via internet en sociale media bij de kijkers en luisteraars te krijgen.

Vroeger was de lokale omroep vooral bezig met radio en dat is nog steeds vaak, zeker met de moderne technieken, goed te doen. Maar televisie en internet geven grotere uitdagingen, maar bieden ook een groter en soms directer bereik. De techniek en het gebruik van tv en online-media ontwikkelt nog steeds snel. De inhoud, die wordt nog altijd gemaakt vanuit de mensen.

Daarom wil Stichting Omroep Rhenen er aan werken dat je samenwerkt waar dat kan, door een eenduidig beleid en organisatie. Door bestaande financiën te optimaliseren en door bijvoorbeeld samen in te kopen waar dat kan.

En de inhoud dan? Die maken we zo lokaal mogelijk. Door de omroepmedewerkers goede middelen te geven, zodat zij zich maximaal kunnen richten op datgene waar het uiteindelijk gewoon allemaal om draait: jouw lokale omroep, professioneel en dichtbij. Met het nieuws en de verhalen uit de eigen stad of gemeente, maar ook uit de streek.

Eén platform

XON is de naam waaronder Omroep Rhenen, Omroep 1 Vallei en Omroep Ede samenwerken. Hiervoor is er een overkoepelende Stichting Omroep 1. Door deze stichting kunnen de samenwerkende omroepen samen, bijvoorbeeld, journalisten inhuren en middelen kopen of huren. Ook andere vormen van samenwerking kunnen hier onder worden gebracht. Hierdoor is het altijd transparant welke stichting voor welk deel meedoet aan diverse projecten en de financiële bijdrage daaraan. Per deelnemende omroep blijft zo duidelijk hoe het geld wordt besteed.

Hiervoor is uiteraard gezamenlijk beleid nodig en daarom is ervoor gekozen om de stichtingsbesturen zoveel mogelijk gelijk te hebben bij de diverse deelnemende omroepen.

De lokale kleur van iedere omroep wordt namelijk gemaakt door de inhoud, de lokale medewerkers, het programmabeleid bepalend orgaan (pbo) en de programmaleiding. Deze verschillen dus ook per omroep en geven daarmee de inhoud de accenten en de kleuren die passen bij de gemeente.

Op die manier werken we aan de missie van ons allemaal:

Samenwerken aan herkenbaar en dichtbij.